Tetterfeest

Op vrijdag 23 september 2022 is er opnieuw het gratis Tetterfeest voor de leerlingen van het 1ste leerjaar.
De Harige Bende en Bello ontvangen jullie tijdens een grandioze Tettershow. Zo komen de kinderen alles te weten over de Harige Bende en de Tettergazet. Ze krijgen ook een gadget van de Harige Bende.

Door verbouwingswerken in CC Belgica zal de show plaatsvinden in Zaal ’t Sestich van de bibliotheek. Na de show kunnen de kinderen op de Grote Markt genieten van een versnapering en zich uitleven op een springkasteel.

Meer info en inschrijven vanaf 16 augustus.

Op drakenjacht

Samen met een drakoloog gaan we op tocht door het vleeshuismuseum en onderzoeken uitgebreid verschillende kunstwerken.

 

Deze workshop bevindt zich momenteel nog in een voorbereidende fase en kan vanaf januari 2022 gevolgd worden. Inschrijven is wel al mogelijk.

Info en reservaties: educatiemusea@dendermonde.be

Tal en Thee

WARS speelt zich af tegen de achtergrond van een bruisende grootstad, waar aan de rand, in de haven, een bonkige man woont.
Wars is een eigenzinnige kraandrijver en dwarsdenker die samen met zijn dochter Luttel hoog in een kraan woont. De kleine Luttel beweegt zich vrij door dit ruwe onbehouwen stukje stad en keert elke avond huiswaarts met zakken vol botjes, kevers, dopjes en vuursteentjes. Tot ze op een dag iets vindt dat niet in haar jaszak past en beweegt, een wezentje dat ze niet meteen kan thuisbrengen.

In 2021 viert Tal en Thee zijn tiende verjaardag. In dit feestjaar brengt het gezelschap makers en spelers uit eerdere voorstellingen samen, aangevuld met nieuw jong talent: de muzikanten van Naragonia (BOOM), Reineke Van Hooreweghe (Octavio’s Elektro en De Roofkes), Maarten Van Aerschot en de jonge contratenor Bas Van Damme.

Ze bouwen voor WARS een kleurrijk magisch universum.
Live muziek en zang, poppenspel en de animatiefilm van zowel Sofie Vandenabeele (BOOM) als Jeroen Ceulebrouck (De Roofkes) verwoorden, verbeelden en verklanken deze gloedvolle fonkelende wereld . Een muzikaal en visueel verhaal dat zich leest als de afdruk in een vuursteentje: caleidoscopisch fabelachtig fascinerend.

Concept en spel: Maarten Van Aerschot en Reineke Van Hooreweghe.
Live muziek: Toon Van Mierlo en Pascale Rubens.
Live zang: Bas Van Damme Animatiefilm: Jeroen Ceulebrouck en Sofie Vandenabeele.
Poppen: Evelyne Meersschaut.
echnisch ontwerp: Robbe Mols.

In de voorstelling komt de kleine Luttel elke dag thuis met haar zakken gevuld met grote en kleine schatten: takjes, stenen, dopjes, papiertjes,… Ogenschijnlijk onbenullige spulletjes die ze verzamelt en koestert. Elke klas krijgt na de voorstelling een eigen ‘Archief van de Dingen’ mee naar school, gevuld met kleine schatten en een boekje. Als start van een bijzondere verzameling, iets om te koesteren en vooral zelf aan te vullen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Meurman & de Rudy

In STRETCH durven twee mensen groot dromen op een kleine oppervlakte. Samen dromen ze van gouden medailles in de acrobatische gymnastiek. Samen dromen ze van Rusland, hun turn-Walhalla. Ze oefenen, ze zweten, ze falen en staan weer op.

STRETCH is een choreografische slapstick voorstelling, een experiment in falen en weer opstaan, een kleine anekdote over twee mensen met grote dromen, een verhaal binnen de lijnen van de turnmat over liefde, vriendschap en al haar dagdagelijkse obstakels.

In STRETCH toveren twee mannen hun woonkamer om tot een turnmat, een vriendschap tot een evenwichtsoefening. Samen dromen ze van gouden medailles in de acrobatische gymnastiek. Al is de een te stijf en heeft de ander last van faalangst. Samen rekken, trekken en stretchen ze hun droom achterna.

www.meurmanenderudy.com/stretch

Van en met Bas Van den Bogaert, Jeroen D’hoop & Ruth Bruyneel.
Ontwerp en beeld Fran Van Gysegem, Sien Verstraeten.
Trailer Carl Theunis.
Wij bedanken FAMEUS, OC Luchtbal en Karolien Verlinden.

Meurman & de Rudy maakt kleine voorstellingen over grote onderwerpen voor al wie eeuwig jong is. Voor STRETCH bestaat Meurman & de Rudy uit Bas Van den Bogaert, Jeroen D’hoop en Ruth Bruyneel. Meurman & de Rudy is een alliantie van makers; de samenstelling breidt uit en verandert per voorstelling.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Sabine Goethals & Herman Verberckmoes

Luna is een kind van mama. En papa. Die twee houden erg veel van elkaar. Uit al die liefde werd Luna geboren.
Luna vraagt zich heel wat af.
Over zichzelf.
Over familie.
Over liefde.

“Een beeldende sfeervoorstelling, met mimespel, grappige en ontroerende momenten, met de rake dialogen van het boek, filosofische gedachten op kindermaat, krachtige beelden op scène, fantasierijk én de illustraties van Fatinha Ramos verrassend verwerkt in het decor!”

Bron: UiTinVlaanderen.be

Post uit Hessdalen

PAKMAN leeft sneller dan een muis kan klikken. 1 pakje, 2 formulieren, 3 stempels, 6 handtekeningen, 450 keer per dag, 159.750 pakjes per jaar in ruil voor 10 vakantiedagen. PAKMAN doorkruist het land om altijd precies op tijd pakjes af te leveren. In de laadbak van zijn kleine vrachtwagen wordt het publiek uitgenodigd voor een intense performance over een even eenzame als onzichtbare bewoner van onze virtuele economie.

PAKMAN is een ontmoeting tussen de ritmes van jongleur Stijn Grupping en drummer Frederik Meulyzer. Samen onderzoeken zij het ritme waaraan ‘deze’ tijd onderhevig is. Hoe verhoudt de opgelegde snelheid van PAKMAN zich tot zijn natuurlijke ritmes als hartslag en ademhaling? Stijn en Frederik laten de ritmes en routines van hun botsballen en drums in dialoog treden. Samen maken ze live muziek, waarbij ze elkaar – elk met hun eigen instrument – versterken, tegenwerken, aanvullen en uitdagen.

“De kracht van hun verbeelding doet het trieste pakjessysteem kraken in zijn voegen.” De Morgen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Zussen

Vega is 9 en gaat samen met papa en haar kleine wildebras-zusje Billie op trektocht door de wildernis. Een zalige tocht vol heerlijke momenten. Tot papa in een rotsspleet komt vast te zitten en zijn enkel bezeert. De zussen moeten op zoek naar hulp. Bang en ongerust gaan ze het woud in, maar dankzij enkele magische gebeurtenissen ontdekken ze krachten die ze nooit in zichzelf vermoed hadden. En bovenal ontdekken ze de (super)kracht van … zusjes!

Dit spannende avontuur in de prachtige Noorse bossen en wouden is een ode aan de kracht en volharding van kinderen, van meisjes, van zusjes. Ze overstijgen zichzelf en overwinnen hun angsten. Tussen Vega en Billie knettert en vonkt de energie. En dat is geen verrassing, want ook in het echte leven zijn ze zussen. Een op-en-top familieverhaal dus.

Wij legden een quiz voor aan het zussenduo Alice en Gloria Monserez. Doe zelf ook de test met jouw familie!

 

Hallo wereld!

Wie ben ik? Heb ik pootjes? Hoe leer ik ademen? En oh ja … wat ik eet ik eigenlijk graag? Minstens tien verschillende diersoorten worden geboren, leven en overleven langs de rivier. De ransuil vliegt op en leeft z’n tweede leven ‘s nachts! De watervogel maakt zich onzichtbaar, doet de zeewierdans en vangt zo een vis. De ijsvogel zoekt naar een plekje in de zon. Ontdek wie de oeverbouwer is en maak kennis met een gigantische snoek, die op zoek gaat naar groot avontuur. En dan zijn er nog de moerasschildpad, de bosvleermuis en de vuursalamander. Samen juichen ze: “Hallo wereld!”

In dit fantasierijk debuut van papier-maché en stop-motionanimatie ontwaakt een levendige biotoop. Samen met de dieren ontdekken kinderen tijdens Hallo wereld! stap voor stap de wereld.

 

Tetterfeest

Op vrijdag 24 september 2021 is er opnieuw het gratis Tetterfeest voor de leerlingen van het 1ste leerjaar.
De Harige Bende en Bello ontvangen jullie tijdens een grandioze Tettershow in CC Belgica. Zo komen de kinderen alles te weten over de Harige Bende en de Tettergazet. Ze krijgen ook een gadget van de Harige Bende.

Groep 1: ochtend
9.00 – 9.15 uur: verzamelen aan CC Belgica
9.30 – 10.15 uur: Tettershow in de grote zaal

Groep 2: namiddag
13.15- 13.30 uur: verzamelen aan CC Belgica
13.30 – 14.30 uur: Tettershow in de grote zaal

Indien groep 1 en 2 volzet zijn, zal er een 3e groep toegevoegd worden tussen 10.30 en 11.45 u.

Er wordt ook een receptie met animatie aangeboden op de Grote Markt. Dit na de ochtendvoorstelling en voor de namiddagvoorstelling.

Schilderkunst

In het museum gaan we op zoek naar schilderijen en vervullen daarbij enkele opdrachten. Op die manier worden we ondergedompeld in de schilderkunst. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag en maken een deel van een schilderij onder begeleiding van een echte kunstenares. Het eindresultaat is één groot schilderij dat samengesteld is uit de werken van alle leerlingen.

Info en reservaties: educatiemusea@dendermonde.be