Tijd voor ontspanning

Voor meer informatie over ontspanningsmogelijkheden kan u kijken op de website van toerisme Dendermonde:

 

Afvalverwerkende Intercommunale Dender, Durme en Schelde

Doelstelling: minder afval maken en het bestaande afval zo goed mogelijk laten recycleren.

De leerlingen worden in contact gebracht met de verwerking van de afvalberg. Zij zullen begrijpen dat die berg een gevolg is van het consumentengedrag en dat ze hier kritisch moeten tegenover staan. Gedurende de PowerPointpresentatie worden er tips aangeboden om op een vriendelijkere manier om te gaan met het milieu. In de verschillende hallen zien zij dat recyclage gebeurt op een industriële manier – compostering – en dat bepaalde producten als papier en ijzer doorgestuurd worden voor hergebruik.

Flora langs Dender- en Scheldeboorden

Doelstelling: enkele veel voorkomende planten herkennen en benoemen die in de regio in herkenbare biotopen voorkomen.

De groep wandelt langs Dender en Schelde. Wanneer er een interessante plant of boom te zien is, houdt de gids halt om die te bespreken. Waar groeien ze (biotoop), wanneer (seizoen), aard van de bloemen en vruchten, nut in de natuur, voedsel voor wie (bijen, insecten, vogels, …). De gids toont ook de plant in gedroogde vorm (herbariumblad) en gestileerd om tot een duidelijk beeld te komen. Belangrijk is dat de leerling de plant kan determineren, wanneer hij of zij deze ziet.

Educatieve plattelandskoffer

Bent u op zoek naar geschikt materiaal om uw lessen rond landbouw vorm te geven? Dan kan u gebruik maken van deze plattelandskoffer boordevol lesideeën, didactisch materiaal, spelvormen, enz … speciaal voor het lager onderwijs.

U kan de koffer ontlenen via onze dienst en dit voor een termijn van drie weken.

Educatieve plattelandskoffer

Kijkt u ook uit naar een didactisch project rond landbouw voor kleuters? Dan hebben wij voor een goedgevulde koffer in de aanbieding, boordevol leuke lesideetjes, bruikbare prenten, werkblaadjes, spelletjes, een tractorenlogiset, knutsel- en kookideetjes, lesideeën, …. .

De koffer is gratis te ontlenen en dit voor een periode van max. drie weken.