Ik zoek voor

een

in het aanbod

in

.

Of toon mij alles van

Antigone

Een bitterzoete voorstelling over sociale ongelijkheid van de makers van Bekdichtzitstil.

Op een dag kwam ik thuis en waren mijn ouders weg.
Het is te zeggen, zij waren gekrompen en alles rondom hen leek plots gigantisch.
Ik begreep het niet.
Mijn pa zat op de rand van een bloempot en mijn ma was verdwaald in het tapijt.
En toen was het hek van de dam.

Woestzoeker is een bitterzoete, maar vrolijke, van de pot gerukte voorstelling over hoe een groeiende sociale ongelijkheid ook het onderwijs aantast. Twee woeste zoekers trekken hartstochtelijk ten strijde tegen een vijand waarvan iedereen zegt dat hij niet te kloppen is: armoede.

Een bitterzoete voorstelling over sociale ongelijkheid van de makers van Bekdichtzitstil.

Na het hyperkinetische Bekdichtzitstil (2014) schrijven Raven Ruëll en Jan Sobrie opnieuw een lofzang op het roekeloze en losbandige kind dat anders is. Sophie Warnant en Dries Notelteirs spelen twee kinderen die elkaar vinden in eenzelfde situatie. Met (geïmproviseerde) instrumenten brengen Keimpe De Jong en Arend Niks een soundscape live op de scène.

Woestzoeker is een voorstelling van Theater Antigone en Theater Artemis over verwoed tegen de stroom in zwemmen. Want tegen de stroom in heeft wel degelijk zin.

De grootste troef van Woestzoeker is de speelse, gelaagde tekst. En de precieze regie van Raven Ruëll slaagt erin om de karakters van Sammy en Ebenezer in tedere, humoristische tinten te schilderen.
Theaterkrant

Woestzoeker kiest een eenduidige richting. In het goed gedoseerde verhaal loopt de toenadering van de twee jongeren parallel met hun sociale strijd. Humor en fantasie geven Woestzoeker een eigen smoel.

“Een verhaal dat prachtig in elkaar steekt, met personages die je meteen in je hart sluit” “Woestzoeker is energiek en schiet van hartverwarmend naar hartverscheurend”
– NRC★★★★★

“Wat ze vertellen is zo beeldend dat alles zich haarscherp in je hoofd afspeelt. Na afloop wil je niets liever dan je spaarpot omkeren om deze kinderen te helpen.”
– Kidsweek ★★★★ en een halve ★

Grappig en zielig tegelijk
– Finn (9) en Floor (11)

Recensies

'Woestzoeker is energiek en schiet van hartverwarmend naar hartverscheurend. De muziek van Keimpe de Jong en Arend Niks vormt een pompende hartslag.' NRC/Elisabeth Oosterling Hartverscheurend en geestdriftig theater over geldgebrek – nrc

JeugdtheaterWoestzoeker is een schitterende voorstelling over kinderen die je niet vaak op het toneel ziet. Het vertelt een verhaal dat prachtig in elkaar steekt, met personages die je meteen in je hart sluit. Grote maatschappelijke werf zonder uitgang – Theaterkrant

Armoede is geen kinderspel – Gilles Michiels

   
Locatie
Cultuurcentrum Belgica
Kerkstraat 24
9200 Dendermonde
Voorstellingen
08/10/201915u00
Organisator
Cultuurcentrum Belgica
Doelpubliek