Ik zoek voor

een

in het aanbod

in

.

Of toon mij alles van

Binti

De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden zoals haar idool Tatyana. Maar op een dag moet ze met haar papa Jovial vluchten voor de politie, die hen het land wil uitzetten. Terwijl Binti Elias al vloggend helpt met zijn Red de Okapi Club, rijpt er bij haar een perfect plan: haar papa moet trouwen met Elias z'n mama, zodat ze in het land kunnen blijven.

Een verhaal over de twaalf-jarige Binti die dolgraag wilt vloggen, maar moet vluchten van de politie die haar en haar vader het land wilt uitzetten.

Winnaar Beste Film (professionele jury) op het JEF festival, winnaar Grote prijs en speciale vermelding van kinderjury op FIFEM (Montréal)

Kinderen kunnen al vloggend hun dromen waarmaken. Zoals Binti, die het recht opeist om te dromen, net zoals haar leeftijdsgenoten. Binti is een Vlaamse jeugdfilm van Frederike Migom met o.a. Bebel Tshiani Baloji (Binti), Mo Bakker (Elias), Joke Devynck (mama Elias), Baloji (papa Binti), Tatyana Beloy en Aboubakr Bensaihi.

Belgica Boeit: 
+++ nagesprek met regisseur Frederike Migom. Ze gaat in dialoog met kinderen over het maken van de film Binti. Inspiratie, het productieproces en leuke verhalen van de set passeren de revue. Wist je vb. dat Jovial en Binti ook in het echt vader en dochter zijn? – ca 30 min. 

Recensie **** – Cinenews
Vloggen zonder verblijfsvergunning *** – De Morgen 

   
Locatie
Cultuurcentrum Belgica
Kerkstraat 24
9200 Dendermonde
Voorstellingen
11/02/202010u00
14u30
Organisator
Cultuurcentrum Belgica
Doelpubliek