Ik zoek voor

een

in het aanbod

in

.

Of toon mij alles van

Caphernaum

In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Op de vraag van de rechter: " Waarom klaag je je ouders aan?", antwoord Zain: "Omdat ze me op de wereld gezet hebben!".
Capharnaüm vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van dit kind op zoek naar zijn identiteit en dat rebelleert tegen het leven dat hem opgelegd wordt.

De Libanese regisseur Nadine Labaki maakte zeven jaar geleden indruk op het filmfestival van Cannes met 'Where Do We Go Now?', een komisch drama over religieuze spanningen in Libanon.

In het politiek geladen 'Capharnaüm' verkent ze de harde realiteit van aan hun lot overgelaten straatkinderen zonder identiteitspapieren. Het hoofdpersonage, de twaalfjarige Zain, is weggelopen van huis en probeert te overleven in de sloppenwijken van Beirut. Hij spant een rechtszaak aan tegen zijn ouders, omdat zij hem ter wereld hebben gebracht in zo'n erbarmelijk milieu. Om het verhaal kracht bij te zetten werkte Labaki met een cast van grotendeels niet-professionele acteurs, die gelijkaardige situaties hebben meegemaakt. De indrukwekkende acteerprestaties en Labaki's directe stijl maken van 'Capharnaüm' een authentieke, emotioneel overtuigende film die op de voorbije editie van Cannes een staande ovatie kreeg en bekroond werd met de Juryprijs. (A.I.)

Capharnaüm vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van Zain, die op zoek is naar zijn identiteit en rebelleert tegen het leven dat hem opgelegd wordt.

Wonderlijke oefening in empathie – De Morgen
De onderklasse van Beiroet krijgt een gezicht **** – de Volkskrant
Recensie ***** – Filmtotaal

   
Locatie
Cultuurcentrum Belgica
Kerkstraat 24
9200 Dendermonde
Voorstellingen
10/03/202010u00
14u30
Organisator
Cultuurcentrum Belgica
Doelpubliek