Ik zoek voor

een

in het aanbod

in

.

Of toon mij alles van

C’est ça l’amour

In de hoop dat zijn vroegere gezinsleven vanzelf terugkomt, geeft Mario zich op voor een theaterproject waarbij zijn ex-vrouw werkt. Hij weet zich geen raad met zijn twee tienerdochters. En dat gevoel is wederzijds.

Een bloedeerlijk vertolkt familieportret over opvoeden, liefhebben en loslaten, dat u met een mengeling van melancholie en pure gelukzaligheid naar huis stuurt.
Opvoeden is niet simpel. Puberdochters opvoeden al helemaal niet. Laat staan als je er helemaal alleen voorstaat. Driemaal pech dus voor Mario (Bouli Lanners), een grijze ambtenaar die alleen achterblijft met zijn flamboyante dochters Frida en Niki, nadat zijn vrouw Armelle (Cécile Rémy-Boutanger) ervandoor is gegaan. Terwijl hij worstelt met zijn eigen relatieproblemen, verkennen zijn dochters volop hun eigen seksualiteit.
De titel C’est ça l’amour leest als een stelling, maar is in feite veeleer een open vraag. Is liefhebben vasthouden of loslaten? En opvoeden dan? Mario zoekt angstvallig naar de antwoorden, en kan ze maar beter snel vinden.

De ontroerendste drugstrip ooit **** – De Morgen
Een film met levensechte, dwarse personen **** – De Volkskrant
Teder familieportret *** – Focus Knack
2018 Beste Regie, Filmfestival van Venetië (Giornate degli Autori)
2018 Beste Film, Festival des Arcs / beste acteur / Prijs van persjury 

Download hier de lesmap bij JEF. 

   
Locatie
Cultuurcentrum Belgica
Kerkstraat 24
9200 Dendermonde
Voorstellingen
14/01/202010u00
14u30
16/01/202010u00
Organisator
Cultuurcentrum Belgica
Doelpubliek