Ik zoek voor

een

in het aanbod

in

.

Of toon mij alles van

Dossier XI, een spannend en educatief spel over volkscultuur

De verzamelwoede rond de prentjes van chocolade Jacques, de wereldtentoonstelling van 1958, het eerste cinemabezoek, de opmars van de gsm, de Vlaamse kermissen met hun rariteitenkabinet, trouwen in het zwart, de opkomst van Tupperware,… Deze en vele alledaagse herinneringen komen terug tot leven bij het spelen van Dossier XI!
Dossier XI bevat de dossiers van tien kinderen die elk in een andere periode van de twintigste eeuw leven. Elk dossier bevat een brief, waarin het personage vertelt over zijn dagelijks leven, en foto’s van familieleden, gebeurtenissen of bepaalde voorwerpen. Op een stoffige zolder zijn die dossiers echter allemaal door elkaar geschud.

De kinderen zijn in dit spel echte detectives. Hun opdracht: de levens van de kinderen uit de jaren 1900, 1920, 1940,… tot 2000 reconstrueren.

De bibliotheek heeft een ruim aanbod van educatieve materialen voor leerkrachten. Met een klassen- of lerarenkaart kunnen deze materialen gratis voor vier weken uitgeleend worden. U kan deze verlengen tot maximaal 12 weken, indien de koffers niet gereserveerd zijn voor een andere lener.

U kan de koffers reserveren via Mijn Bibliotheek/catalogus via https://dendermonde.bibliotheek.be/.

   
Contact
Bibliotheek, Kerkstraat 111 052/468100 bibliotheek@dendermonde.be
Voorstellingen
15/10/201909u00
Organisator
Bibliotheek
Doelpubliek

Derde graad lager onderwijs, Eerste graad secundair onderwijs, Leerkrachten