Ik zoek voor

een

in het aanbod

in

.

Of toon mij alles van

fAbuleus/Kloppend Hert

Een revolutionaire dansperformance, voodoo in een klaslokaal

In 1933 brengt de Franse filmmaker Jean Vigo ‘Zéro de conduite’ uit. Het is een vrolijke, anarchistische film over kinderen die in opstand komen tegen het strakke schoolsysteem waarin ze verplicht meedraaien. Meer dan tachtig jaar later is onze wereld aan een razendsnel tempo geëvolueerd. Waarom zien onze klaslokalen er dan nog net zoals honderd jaar geleden uit?

De Gentse theatermaker Haider Al Timimi werkt samen met elf jongeren tussen 15 en 22 jaar en stelt ons huidige onderwijssysteem openlijk in vraag. De jonge spelers, dansers en zangers delen hun kijk op de wereld en hun toekomst en doen voorstellen over wat het onderwijs hen daarover kan meegeven. ‘Zero For Conduct’ is een absurde beeldenstorm. Het is een voodoo-ritueel in een klaslokaal waarin de jeugd haar honger naar kennis bedanst, en haar drang om het beter te weten uitspuwt.  

+++ Belgica Boeit, voorbereidende workshop in de klas, 50 min € 2 per leerling

We maken auto’s die zelf rijden en computers die zelf denken. Culturen botsen en smelten samen. Tektonische platen schuiven over elkaar. Australië is onze achtertuin en Mars is binnenkort een vakantiebestemming. De wereld verandert met een duizelingwekkende snelheid. Waarom zien onze klaslokalen er dan bijna net zo uit als 100 jaar geleden?
In Zero For Conduct confronteert theatermaker Haider Al Timimi 10 jongeren met vragen over hun wereldbeeld.
Durven ze nog dromen?
Welke hoop en angsten koesteren ze voor hun oudere zelf?
En welke rol speelt ons onderwijssysteem daarin?
10 jongeren. 10 verledens. 10 toekomsten. 1 systeem.
 

Veel achtergrondinformatie hier te vinden! 

Recensies
Afgelopen vrijdag jullie prachtige voorstelling gezien. Het geeft volop stof tot nadenken. Een aanrader voor elke leerkracht. Jammer dat de zin "Waarom zien onze klaslokalen er dan bijna net zo uit als 100 jaar geleden?" erin staat, waardoor je op het verkeerde been wordt gezet. De lokalen, de lesmethodes, de aanpak is veranderd, maar het creatieve brein krijgt nog steeds veel te weinig ruimte binnen ons onderwijsbestel.
heel erg knap, ik kan mezelf er echt in terugvinden door enkele persoonlijke ervaring ! dankjewel 

Met onze leerlingen komen kijken en zeer enthousiaste reacties gehad!Ze apprecieerden o.a. de herkenbaarheid en de afwisseling in het stuk. Sommigen vonden dit zelfs het eerste goede toneelstuk dat ze ooit hadden gezien!
Prachtige melodie tijdens het stuk! Ik heb er echt van genoten en eerlijk gezegd ook nog nooit echt bij stil gestaan dat dit wel degelijk klopt! Ik ben zelf 19 jaar, jullie hebben mijn ogen geopend! Bedankt, jullie zijn erg getalenteerd. Nu nog hopen dat de regering zich niet inhoud voor cultuur!
Knap werk van een jonge generatie!

RECENSIE VETO

 

   
Locatie
Belgica Theater
Kerkstraat 24
9200 Dendermonde
Voorstellingen
16/11/202006u31
Organisator
Cultuurcentrum Belgica
Doelpubliek