Ik zoek voor

een

in het aanbod

in

.

Of toon mij alles van

Laika

Een mevrouw is door het ministerie aangesteld om schoolkinderen te tonen hoe je gezond en lekker kan eten.
Haar missie is: soep maken in de klas.
Het is haar eerste werkdag.
Ze heeft alles bij de hand – keukengerei én verse groenten – om haar taak tot een goed einde te brengen.
Maar het recept dat ze meekreeg vindt ze nogal flets en weinig avontuurlijk. Ze besluit een soep te maken met andere ingrediënten die haar stuk voor stuk doen terugdenken aan haar kinderjaren in een ander land.
Een land in oorlog dat ze een tijd geleden ontvluchtte. Terwijl ze de soep bereidt, komen met de groenten en de geuren, de herinneringen terug: verhalen over haar familie, over de oorlog en over het varkentje Sonja waaraan ze zeer gehecht was…

Aardappelsoep is een eigentijdse voorstelling over oorlog en verlies, over honger en over de weldaad van lekkere soep. Een voorstelling waarin het plezier om te vertellen en het genot om samen soep te eten centraal staat.
 

De voorstelling wordt in een klas op jouw school gespeeld, voor 1 klasbubbel. Zo zijn we helemaal coronaproof. Graag inschrijvingen voor twee klassen, 1 in de voormiddag, 1 in de namiddag.  Inschrijven kan door te mailen. 

“We (school Klavertje Vier te Sint-Martens-Bodegem) kwamen vandaag naar jullie toneel Aardappelsoep kijken in De Kriebel. Het was fantastisch en origineel. De soep was heerlijk. De voorstelling was grappig en hedendaags. Er kwamen actuele thema‘s aan bod (oorlog, gezonde voeding, … ). We hebben er enorm van genoten en als jullie de voorstelling volgend jaar terug brengen, zijn we heel graag terug van de partij.”- leerkracht 3e leerjaar, oktober 2019

   
Locatie
Cultuurcentrum Belgica
Kerkstraat 24
9200 Dendermonde
Voorstellingen
03/05/202111u00
14u30
04/05/202111u00
14u30
Organisator
Cultuurcentrum Belgica
Doelpubliek