Ik zoek voor

een

in het aanbod

in

.

Of toon mij alles van

Les Malunés

Met duivels genoegen sloopt het gelauwerde circusgezelschap Collectif Malunés de muren tussen uiteenlopende disciplines.

Dat heeft het collectief gemeen met MOVEDBYMATTER van performancekunstenaar Kasper Vandenberghe.
Voor Bit by Bit, hun eerste productie samen, vinden Vandenberghe en de broers Bruyninckx elkaar bovendien in de evenwichtsoefening tussen verbondenheid en veerkracht enerzijds en de onvermijdelijke val anderzijds, de verlieservaring die om elke hoek op de loer ligt. Neem dat gerust letterlijk: in een beeldrijke regie van Vandenberghe experimenteren de broers met een bijzondere circustechniek waarbij ze voor hun eigen veiligheid volkomen op elkaar aangewezen zijn. Het is de culminatie van een jaar artistiek onderzoek en fysieke training, maar voor de broers ook van een leven lang lief en leed delen. Ze zijn samen opgegroeid en daarna samen tot circusartiesten uitgegroeid. Ze brachten meer tijd met elkaar door dan menig echtpaar van dezelfde leeftijd. Vervolgens lieten ze elkaar beetje bij beetje los en ervaarden ze een groot gemis.

Bit by Bit is de ultieme toenaderingspoging. Voor het allereerst treft het broederpaar elkaar in de ring.

Het eerste duet van de broers Simon en Vincent Bruyninck, die in 2009 Collectif ­Malunés oprichtten. "De broers gebruiken in hun acrobatie de oude iron jaw-techniek: ze houden elkaar met hun tanden in evenwicht. Het resultaat is een spectaculair en spannend, maar ook teder circusduet. Soms delen ze plaagstootjes uit, op andere momenten is hun bromance pure poëzie." (De Standaard ****)

   
Locatie
Belgica Theater
Kerkstraat 24
9200 Dendermonde
Voorstellingen
01/04/202214u30
Organisator
Cultuurcentrum Belgica
Doelpubliek