Ik zoek voor

een

in het aanbod

in

.

Of toon mij alles van

Maxime Waladi i.s.m. Action Zoo Humain

Witloof heeft geen zon nodig!
Zo ne krop groeit
in een donker hoekske.
Het enige wat ‘t nodig heeft
is warmte
en vruchtbare aarde.
En als de aarde niet vruchtbaar genoeg is
dan moet ge uw best doen
om ze vruchtbaar te maken.

Move over, Jeroen Meus. In ‘Le Chicon’ neemt nieuw talent Maxime Waladi het roer achter het fornuis over. Waladi kruidt, bakt, bereidt en serveert live zijn lievelingsgroente en onze Vlaamse trots: het witloof. De jonge theatermaker, gecoacht door Zouzou Ben Chikha, graaft in de multiculti grond van zijn verleden, bezaaid met witloofkroppen en durumtarwe. Wat werpt hij van zich af en wat wenst hij te koesteren? Waladi gaat op z’n witte Air Maxen op zoek naar zijn wortels en bindt de strijd aan met zijn kwelgeesten.

Ga zitten, maak het je gemakkelijk, trek je schoenen uit als je dat wil. Relax.

Maxime Waladi studeerde in 2016 af aan LUCA Drama. Met zijn imposante gestalte, natuurlijk charisma en geestdrift weet deze poulain van Action Zoo Humain het publiek moeiteloos mee te nemen in zijn relaas. In het vertellen van zijn verhaal en het maakproces van zijn eerste voorstelling vond Waladi een compagnon de route in Zouzou Ben Chikha.

Tekst en regie: Maxime Waladi en Zouzou Ben Chikha
Spel: Maxime Waladi
Techniek: Maarten Snoeck
Productie: Action Zoo Humain
Partner: NTGent
Met de steun van de Vlaamse Overheid

www.actionzoohumain.be

Pers
Het mooie van ‘Le Chicon’ is dat Waladi als een Jeckyll and Hyde alle personages in zijn verhaal een na een met verve gestalte geeft. (Pzazz 01.09.2019)

De passages waarin Waladi zijn moeder of vader naspeelt, grijpen recht naar de keel. Hij is niet alleen een vlotte verteller, maar ook een uitstekende acteur. (Cutting Edge 16.07.2018)

In Le Chicon ga ik op zoek naar mijn identiteit. Ik probeer het witte witloofkropke dat ik was en hoe ik ben opgevoed naast de zoektocht naar mijn wortel te leggen. Ik heb me heel vaak afgevraagd wat ik nu ben: dat kropke of die wortel? (Maxime Waladi op Klara 14.07.2018)

Publieksreacties
Een heel mooi verhaal, inspiratie voor mensen met dezelfde problemen. Jij vindt geluk in witloof, ik vind dat elke avond bij mijn gezin aan tafel. (Julie Reynaert, leerling Rhizo Sport -en lifestyleschool)

Goede voorstelling. Leuk dat er soep gemaakt werd, zorgde voor variatie. (Chielle Vosselman, leerling Rhizo Sport -en lifestyleschool)

Zeer leuke voorstelling, ik herkende me er zelf soms in. (Sofian Jami, leerling Rhizo Sport -en lifestyleschool)

Salam Aleikum, Maxime Waladi! Jouw toneel was leuk en het was ook knap hoe je je pa en ma naspeelde… (Lamia Reddahi, leerling Rhizo Sport -en lifestyleschool)

   
Locatie
Belgica BiS
Kerkstraat 115
9200 Dendermonde
Voorstellingen
22/03/202214u30
23/03/202211u30
Organisator
Cultuurcentrum Belgica
Doelpubliek