Ik zoek voor

een

in het aanbod

in

.

Of toon mij alles van

Nesvki Prospekt

Ali (11 jaar): een goed huwelijk is er één dat niet gedwongen is.
Joanne (12 jaar): Hij moet groot zijn, sterk, blauwe ogen hebben… en een sixpack
Naïma (11 jaar): sommige mannen gaan met hun vrouw om alsof ze een hond is, en dat is toch echt niet de bedoeling…
Marco (12 jaar): ik zou tevreden zijn als de vrouw sympathiek en lief was en ook eigen beslissingen van mij zou nemen… en ook van zichzelf

Wat weten kinderen van liefde?

Is dat niet een van die volwassen beslommeringen die ze nog even voor zich uit kunnen duwen?
Maar er zijn geen betere spionnen in het huis van de liefde. Met oren en ogen open kijken ze naar de relaties om zich heen en toetsen die aan hun eigen verwachtingen. Nieuwe relatievormen, afbrokkelende genderrollen, romantische dromen die haaks staan op hun realiteit, het houdt hen allemaal meer dan bezig als je de moeite neemt om te luisteren. En dat is precies wat Nora Vonder Muhl en Ives Thuwis deden. In een heel lichamelijke voorstelling waarin dans en getuigenissen moeiteloos met elkaar versmelten, tonen zij de eerlijkheid,
kwetsbaarheid en schoonheid van de liefde door kinderogen. 
Nora en Ives, een actrice en een danser oefenen Liefde. Ze zijn beiden rond de 50. Zij zien hun onzekerheden onder ogen, bevragen het publiek en elkaar: heb je een liefdesrelatie nodig om gelukkig te zijn? Waarom
ben je getrouwd? Wanneer was je voor het laatst verliefd?
Ze onderzoeken de verschillende fases in een relatie, van eerste toenadering via eindeloze kus tot mogelijke scheiding. Ze belichten verschillende relatievormen, van traditionele familie tot gelijkgeslachtelijke liefde.
Ze zoeken, vinden, verwerpen het gevondene, zoeken opnieuw.
Wat is cliché en wat is waar?
En ze willen moed geven, het besef dat het goed is, in welke richting je gevoelens ook gaan.

Na een succesvolle tour in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, komt de Nederlandstalige versie van ‘Liefde oefenen’ volgend seizoen naar Vlaanderen. Van de eerste toenadering over een eeuwige kus tot een mogelijke scheiding, ‘Liefde oefenen’ behandelt het hele spectrum met een bedrieglijke lichtheid. Nieuwe relatievormen, afbrokkelende genderrollen, romantische dromen die haaks staan op de realiteit, het komt allemaal aan bod. 

"Ik heb zelden een productie gezien waarbij het publiek zo betrokken is, zo opgewonden door wat er op het podium wordt behandeld. De jonge mensen zijn zo dankbaar dat twee volwassenen in hun 'liefdesleven' laten kijken, dat twee volwassenen hun falen en geluk met hen delen. Toen ik de productie zag, was er net zo veel gaande in het publiek als op het podium !! Dat maakte mij gelukkig". “ (Brigitte Dethier, Intendant Junges Ensemble Stuttgart, festivalleider Schöne Aussicht, voorzitter ASSITEJ Duitsland)

"Dat theater een prachtig aanvullend onderwijsformaat kan zijn, werd dinsdag aangetoond in het TAK. Scholieren met hun eerste ervaringen, ideeën en verwachtingen met betrekking tot de liefde observeerden en interageerden met de twee acteurs.” (Volksblatt-Liechtenstein)
“Liefde oefenen”, een indrukwekkend uur danstheater…Eén van de langste en zeker de meest acrobatische kus die ooit op het podium werd gezien, veroorzaakte de meeste sensatie, de sterkste emotionele reactie bij het jonge publiek…De reacties van de jonge toeschouwers bestaan uit een mengeling van verbazing, verwarring en een heen en weer tussen bewondering en gênante ontroering.” (Kurier.at)

   
Locatie
Belgica Theater
Kerkstraat 24
9200 Dendermonde
Voorstellingen
09/03/202111u30
14u30
Organisator
Cultuurcentrum Belgica
Doelpubliek