Ik zoek voor

een

in het aanbod

in

.

Of toon mij alles van

Quand je serai grand(e)

Alsof je je op een open plek in het bos bevindt, maak je in ‘bOOm’ mee hoe een kleine stek uitgroeit tot een grote, sterke boom. Het leven van de boom ontwikkelt zich voor je ogen, doorheen de verschillende seizoenen en zijn verschillende levensstadia. 

Je kijkt, je voelt, je hoort hoe de boom groeit en bloeit, maar ook het leven in, rond en op de boom wordt voelbaar gemaakt.
Het bos en zijn bewoners komen mee tot leven in klank en beeld.
Want als je verder kijkt, zie je dat de boom niet alleen is.Achter zijn stevige schors krioelt het immers van leven. Zijn jonge twijgen buigen wanneer er een rups over loopt, eekhoorntjes spelen lustig in zijn takken, een vleermuis houdt zijn winterslaap in de holte van de stam.

De boom versterkt zich door de seizoenen en barre weersomstandigheden heen; het fragiele twijgje wordt een sterke, imposante boom. Wie weet hoeveel lentes er zijn gepasseerd? Om die hele evolutie te kunnen zien, zou je ouder moeten zijn dan de leeftijd van al je grootouders samen…

In ‘bOOm’ krijg je de volledige levensloop van een boom te zien in een voorstelling.
Zonder woorden, maar visueel erg sterk, met een knappe ‘boom’-constructie, muziek en een tikje acrobatie brengt Compagnie Quand je serai grand-e het levensverhaal van de boom op de scene. Poëtisch en trefzeker.

Twee acteurs/acrobaten construeren de boom -letterlijk- voor je ogen. Met een trompet en een accordeon, met loops van geluiden, muzikale effecten en bruitage creëren ze een hele wereld. Ze klimmen in de boom, houden zich eraan vast, verstoppen zich erin, wat het leven van en in de boom extra illustreert.

+++ Belgica Boeit Bewegingsworkshop:
We groeien een klein zaadje tot een robuuste boom. We slurpen water alsof we boomwortels zijn, dansen een eigen weg langs de lijnen van de schors, kronkelen als takken, klauteren tot hoog in de kruin, om er te relaxen tussen het zacht wiegende gebladerte. Net als in de voorstelling ontdekken we doorheen de verschillende seizoenen de volledige levensloop van een boom. Beweging, yoga, muziek en dans komen op een speels manier aan bod. €3/lln, duurt 100 min. 

+++ Belgica Boeit Creatieve workshop:
We ontdekken hoe verschillende dieren de bomen ervaren, voelen, ruiken en gebruiken. Aangepast aan de leefwereld van het kind gaan we aan de slag met de verscheidene materialen van een boom. Misschien creëren we zelf wel een boomwezentje. € 3/ll, duurt 100 min. 
 

 

   
Locatie
Cultuurcentrum Belgica
Kerkstraat 24
9200 Dendermonde
Voorstellingen
04/02/202011u30
15u00
Organisator
Cultuurcentrum Belgica
Doelpubliek