Ik zoek voor

een

in het aanbod

in

.

Of toon mij alles van

Raphaël De Cock & Ensemble

'Het verhaal van een middeleeuwse Superheldin in klank en beeld'

…. A "Kill Bill" story …. but from Medieval Flanders !

"De legendarische legende over een prinses die de held uithing door een massamoordenaar te onthoofden"

In de meeste sprookjes en verhalen moet de prinses door een ridder of een prins gered worden. Ze zit bijvoorbeeld in een toren opgesloten of heeft te maken met een lastige draak of een boze stiefmoeder. De prinses uit het lied van Heer Halewyn hoefde echter niet gered te worden, zij is zelf de held van het verhaal….

In de middeleeuwen was er een voorname heer, die tevens een schaduwcarrière had als berucht moordenaar: Heer Halewyn. Deze moordenaar had een aparte methode om aan zijn slachtoffers te komen.

'Het verhaal van een middeleeuwse Superheldin in klank en beeld'

Deze moordenaar had ook een minder bloederig talent. Hij had een stem die de stoelen bij The Voice zou doen omdraaien. Dit paste hij handig toe voor zijn bloederige praktijken. Door naar ze te zingen hypnotiseerde hij zijn slachtoffers en kon hij de vrouwen meenemen in het bos. In het bos liep het slecht af met Halewyns groupies. Hij had daar zijn eigen galgenveld waar hij zijn slachtoffers ophing.

En niemand deed daar wat aan?

De prinses hoorde over deze schurk en was verbaasd dat niemand hier ingreep. Ze besloot dat zij er dan zelf maar wat aan moest doen.

Aangezien ze een brave dochter was vroeg de prinses eerst toestemming aan haar vader, de koning, om naar Halewyn te gaan. Die vond het niet zo’n goed idee, meisjes die achter deze schurk aangingen kwamen niet meer terug. Ook de koningin was niet zo enthousiast toen de koningsdochter haar om toestemming vroeg en ook haar zus raadde het haar af.

De prinses had echter nog een familielid over en haar broer was wat minder bezorgd. Als ze zich maar netjes zou gedragen moest ze maar doen waar ze zin in had. Dit was voor de prinses toestemming genoeg. Ze besloot zich klaar te maken voor haar missie.

Aline Goffin – zang, keyboards, ukelele & effecten
Nele Callebaut actrice – theater, dans & circusartieste
Colette Dedyn – zandkunst
Bert Ruymbeek – chromatisch accordeon
Edwin Vanvinckenroye – zang, viool, bratsch & viola d'amore
Stef Vanderhaeghe – electronische muziek & soundscapes
Raphaël De Cock – zang & muziekinstrumenten (o.a. clarinet, duimpiano, fluiten, hardangerviool), projectleider
Jesse Steurs – licht en klank
Annemarie Peeters – coaching, dramaturgie
Lotte Boonstra – kostuums

   
Locatie
Cultuurcentrum Belgica
Kerkstraat 24
9200 Dendermonde
Voorstellingen
03/03/202011u30
14u30
Organisator
Cultuurcentrum Belgica
Doelpubliek