Ik zoek voor

een

in het aanbod

in

.

Of toon mij alles van

Three Billboards outside Ebbing Missouri (3e gr So)

Martin McDonagh (In Bruges) weet als geen ander zwarte humor te vermengen met diepsnijdende drama’s over verlies en rouw.
Dat is in zijn derde film niet anders.
Een mix van Shakespeare en western met onvergetelijke acteerprestaties van o.a. Frances McDormand als Mildred Hayes (nu al favoriet voor de Oscars).

"Raped While Dying", "And Still No Arrests", "How Come, Chief Willoughby?" Op een dag prijken drie ongewone aanplakborden langs de weg naar Ebbing. Met die actie wil Mildred Hayes haar ongenoegen uiten over het onderzoek naar de moord op haar tienerdochter. En het plaatsen van de borden is slechts de start van een kruistocht tegen de sheriff. 

Frances McDormand is John Wayne en The Bride uit ‘Kill Bill’ ineen, maar dan met een vlijmscherpe tong in plaats van een samoeraizwaard. Mildreds dialogen – vaak zijn het zelfs eerder monologen – zijn pure perfectie. Vaak heb je zin om recht te veren uit je bioscoopstoel en luid te applaudisseren: voor McDormand, die het allemaal zo droog en minimalistisch brengt, en voor McDonagh, die elke letter van dit bijna twee uur durende feest zelf geschreven heeft.   ― DE MORGEN

   
Prijs
€ 3,5 /lln
Locatie
CC Belgica
Kerkstraat 24
9200 Dendermonde
Voorstellingen
05/02/201909u00
13u30
06/02/201909u00
Organisator
Cultuurcentrum Belgica
Doelpubliek

Derde graad secundair onderwijs