Ik zoek voor

een

in het aanbod

in

.

Of toon mij alles van

Ultima Thule

Of het verhaal van een lange weg naar huis.
Een man alleen. Temidden de weg. Geschramd, gehavend en moe.
De storm is gaan liggen. De strijd gestreden. De heldendaden opgetekend.
De overwinning behaald. What a ride! Dat hij het overleefd heeft is een wonder. En nu?Terug naar huis? Thuis. Bestaat dat nog? Thuis? En waar ligt dat dan? Waar het vroeger lag? Zal hij rechtstreeks gaan? Of met een omweg? Durft hij wel terug? Wat gaan ze zeggen? Gaat hij daar nog iemand kennen? Het is zo lang geleden. Ruikt het daar nog steeds hetzelfde? Of is alles helemaal anders nu? Een man alleen. Een held. Vol twijfels en vragen. 
En veel herinneringen op een lange weg naar huis.

"Kleine Held is een muzikale beeldrijke Odyssee doorheen het leven, de herinneringen en dromen van een held."

Omkadering via MOOSS >>> In de workshop Kleine Held behandelen we verschillende onderwerpen uit de voorstelling.
Zoals de thematiek 'op zoek gaan naar je identiteit', de vertelkracht van muziek maar ook de theater etiquette komen aan bod.
De leerlingen worden op een speelse en verbindende manier voorbereid op de voorstelling met deze workshop. Duur 50 min of 100 min.

Interesse? Aangeven bij inschrijving welke duur.

 

Sven Ronsijn, auteur en regisseur:
In Kleine Held gaat Ultima Thule op zoek naar wat er nog overblijft als de grote heldendaden zijn verricht, de spots uitgedoofd zijn, en het applaus is gestopt.
Een man, zonet nog een ster van formaat, plooit terug op zichzelf, zijn leven vóór het heldendom, herinneringen, oude en nieuwe verlangens.
Wat is hij nog, in de coulissen van het leven? Misschien datgene wat hij altijd al was. En waar naartoe nu? Misschien naar huis?

Na een paar woordeloze voorstellingen zoals De stroom en Saperlipopette brengt Ultima Thule dit keer weer de tekst op scène. Ritmisch, muzikaal en als een impressionistisch schilderij.Kleine Held wordt een wervelende roadtrip met een pop, video en heel veel live muziek.
"The Antler King is de Belgische indie pop/rock band van Maarten Flamand en Esther Lybeert. Hun muziek is dreigend maar ook catchy met een psychedelisch kantje, ongepolijst, nu weer donker dan weer vrolijk, soms ingetogen dan weer stevig, intrigerend en filmisch. Hun muziek past als gegoten bij de psychologische roadtrip die Kleine Held is."
Sven Ronsijn over The Antler King Coproductie: Perpodium
Met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid

KLEINE HELD IN DE PERS
Interview Evelyne Coussens; "Ik vond "Kleine Held" een hele sterke voorstelling. Ik zag een organisch interdisciplinaire voorstelling, die werd opgevoerd met een aanhoudend aanstekelijk spel, en die mij enorm heeft ontroerd." 
"We zijn de laatste jaren van Ultima Thule gewoon geworden dat in elke productie de grenzen van het genre afgetast en ook al eens verlegd worden. ‘Kleine Held’ oogt wat minder experimenteel en is (daarom) alvast toegankelijker dan de vorige voorstellingen, ook al omdat er deze keer een echt verhaal verteld wordt. Visueel en tekstueel vind ik ‘Kleine Held’ bijzonder geslaagd, al is het vooral de muziek van The Antler King die het verschil maakt en die zeker ook het jonge publiek zal kunnen bekoren."
> zie bijlage

Radio 1 – cultuurtips 

Speel het Voor De Show spel rond deze voorstelling.  Een digitaal platform gemaakt voor leerlingen.

Tekst en regie Sven Ronsijn
Spel Gert Jochems, Els Trio, Esther Lybeert
Live muziek en soundscape Esther Lybeert en Maarten Flamand (The Antler King) Poppen Filip Peeters
Kostuums Chris Snik
Scenografie en licht Rupert Defossez
Geluid Jille Waegebaert

Locatie
Huis Van Winckel
Kerkstraat 28
9200 Dendermonde
Voorstellingen
24/01/202314u30
Organisator
Cultuurcentrum Belgica
Doelpubliek

Eerste graad secundair onderwijs