Ik zoek voor

een

in het aanbod

in

.

Of toon mij alles van

ZEBARBAR & De Studio

ZEBARBAR gebruikt de magische wereld van een multimedia-studio om aan te tonen hoe makkelijk het is beelden te manipuleren.

‘De Micmac Studio’ is een plek waar de stemmetjes van animatiefilms worden ingesproken. Yamina en Musia zijn twee excentrieke actrices. Vol goede moed gaan ze aan de slag met een nieuwe animatiefilm over een jong meisje dat Sira heet. 

Het leven van Sira is geregeld als een klok, zoals dat van iedereen in haar dorpje. Op een dag vraagt Sira zich af waarom dat zo is. Waarom moet ze al die regels volgens? En geniet de Kangoerang, een tovenaar die het dorpje beschermt, niet een beetje te veel van zijn macht? Voor het eerst durft Sira het aan de regels niet meer te volgen. De Kangoerang besluit Sira een lesje te leren. 

Heeft de Kangoerang gelijk? Is een regel goed omdat hij al lang bestaat? Yamina en Musia verschillen danig van mening. Musia maakt zich kwaad en ze manipuleert de animatiefilm met haar stem om wraak te nemen op Yamina. Hilarisch, maar niet zonder gevolgen…

Kinderen van vandaag leven in een wereld waarin beelden omnipresent zijn, maar er is weinig aandacht voor het feit dat die niet altijd de waarheid vertellen. Op een speelse manier brengt ZEBARBAR dit mechanisme aan het licht.
ZEBARBAR kiest daarbij resoluut voor een positieve representatie van onze multiculturele samenleving.   

Spel: Yamina Takkatz, Musia Mwankumi en Sarah Vermeyen

   
Locatie
Sint-Jozefarbeiderkerk ('t Keur)
Ommegancklaan z.n.
9200 Dendermonde
Voorstellingen
09/02/202114u30
Organisator
Cultuurcentrum Belgica
Doelpubliek