Ik zoek voor

een

in het aanbod

in

.

Of toon mij alles van

Zonzo Compagnie

De ondertussen legendarische voorstelling Mile(s)tones van Zonzo Compagnie toerde de wereld rond. Met THELONIOUS realiseert het succesvolle gezelschap een vervolg. Opnieuw een voorstelling waarin de muziek en de figuur van een legendarische jazzmuzikant centraal staan. Next up: Thelonious Monk.

Een drummer, een pianist en een bassist nemen je mee naar het New York van de eerste helft van de 20ste eeuw. De kleine Thelonious kijkt over de schouder van z’n grote zus mee naar het pianoklavier en geraakt helemaal in de ban van het instrument. Wat volgt is een rollercoaster van ontmoetingen, jamsessies, successen en een dosis pech. De even koppige als geniale Thelonious Monk volgt een grillig parcours, en maakt daarbij even grillige muziek vol afwijkende harmonieën en vreemde ritmes. Het kon hem er weliswaar niet van weerhouden uit te groeien tot “The High Priest of Jazz” met tal van jazzstandards op z’n naam.

 Live muziek en video betrekken je bij Thelonious’ experimenteerdrang en tonen telkens weer nieuwe perspectieven. Spring mee op deze beboptrein met het “Genius of Modern Music” en kruip zelf in de huid van Thelonious. Bestemming onbekend maar een waanzinnige rit verzekerd!

De ondertussen legendarische voorstelling Mile(s)tones van Zonzo Compagnie toerde de wereld rond. Met THELONIOUS realiseert het succesvolle gezelschap een vervolg.

Met Simon Segers, Fulco Ottervanger en Lieven Van Pée van het avontuurlijke jazztrio De Beren Gieren, recent nog bekroond met een Klara.

 Video door video-artieste Nele Fack, gespecialiseerd in video mapping en met een passie voor film en animatie.

 BENJAMIN VANDEWALLE regie SIMON SEGERS drums FULCO OTTERVANGER toetsen LIEVEN VAN PEE bas NELE FACK video

 Een productie van Zonzo Compagnie in coproductie met Handelsbeurs, Krokusfestival, KAAP en De Grote Post. Met de steun van Vlaanderen.

Wiepende benen en tollende armen – Theaterkrant

BELGICA BOEIT SYMBOLEN PARTITUUR 
Om toch de muziek te integreren kunnen ze een eigen Thelonious compositie maken. We voorzien een lege partituur waarbij ze aan de hand van symbolen een muzikale compositie kunnen maken. We linken in een voorbeeld vormen aan een geluid. Bijvoorbeeld: driehoek = piano, cirkel = drum, vierkant = contrabas, zeshoek = applaus, … Dit filmpje geeft mooi weer wat we bedoelen:

Duur 30 min, voor of na de voorstelling € 1 per leerling.
Geef bij interesse dit meteen aan bij inschrijving. 

Ze werden in Denemarken de YAM (Young Audiences Music) awards uitgereikt. Deze internationale awards bekronen de beste en meest innovatieve projecten op vlak van muziek voor jong publiek.  
Zonzo Compagnie viel daarbij twee keer in de prijzen!
‘THELONIOUS’ won de publieksprijs en ‘Koper & Vel’ won de juryprijs in de categorie ‘Beste grote ensemble’.

 

   
Locatie
Cultuurcentrum Belgica
Kerkstraat 24
9200 Dendermonde
Voorstellingen
21/04/202011u00
15u00
Organisator
Cultuurcentrum Belgica
Doelpubliek