Ik zoek voor

een

in het aanbod

in

.

Of toon mij alles van

Zonzo Compagnie

Een modern sprookje van Nathalie Teirlinck

In navolging van de internationaal bejubelde voorstellingen ‘Starend Meisje’ en ‘Slumberland’ slaan Zonzo Compagnie en de Gentse cineaste Nathalie Teirlinck opnieuw de handen in elkaar voor een voorstelling waarbij film, muziek en theater een uitdagend verbond aangaan. Deze keer neemt Liesa Van der Aa (Speciale Vermelding Klara's 2020 als performer van het jaar) het muzikale luik voor haar rekening met schelpenensemble Spiral Consort als bondgenoot.

Op een nacht spoelt een jongen zonder herinneringen aan op de branding. Via de ontmoetingen op het strand leert hij de regels van het spel. Of leren de anderen nog het meest van hem?
Zodra de lichten doven word je ondergedompeld in een zintuiglijke wereld waar nu eens muziek, dan weer film of woord je gidst doorheen de gevoels- en belevingswereld van het bijzondere aanspoelkind. Samen met hem verwonderen we ons over nieuwe ervaringen, ontdekkingen en de kleurrijke figuren op het strand.

SHEL(L)TER is een modern sprookje voor het hoofd en hart met thema’s als ‘anders zijn’, naastenliefde en eigenwaarde. Wat het betekent om kind of zelfs simpelweg mens te zijn? En bovenal belicht het stuk een universeel verlangen naar bescherming, een thuis en het gevoel ergens te horen.
Een voorstelling die kinderen niet onderschat in hun denkvermogen maar net stimuleert, eentje die niet betuttelt maar net uitdaagt. Een multidisciplinaire voorstelling die bij momenten speels en dan weer ontroerend is, die verwondert, zinnestreelt maar ook bevraagt.
 

Een dijk van een voorstelling is Shel(l)ter van Nathalie Teirlinck. Met stip een van de knapste jeugdvoorstellingen van dit seizoen. (Bert Hertogs – Concertnews ****1/2)

NATHALIE TEIRLINCK regie & tekst LIESA VAN DER AA & JON BIRDSONG compositie MARIE SZERSNOVICZ decor VANESSA EVRARD kostuums NELE PAELINCK & SPIRAL CONSORT (BERT BERNAERTS, JON BIRDSONG, TOBE WOUTERS of NIELS VANHEERTUM, GREGORY VAN SEGHBROECK) muzikale uitvoering SANDER SALDEN lichtontwerp BOB HERMANS geluidsontwerp
Een productie van Zonzo Compagnie en hetpaleis, in coproductie met Cultura Nova. Met de steun van Vlaanderen en met dank aan het Aquarium-Museum van Luik. 

Speel het VOOR DE SHOW spel, het digitaal platform voor jouw klas!

Locatie
Belgica Theater
Kerkstraat 24
9200 Dendermonde
Voorstellingen
28/04/202314u30
Organisator
Cultuurcentrum Belgica
Doelpubliek

Derde graad lager onderwijs, Tweede graad lager onderwijs